Recenze SingFire SF-536

25.11.2014 10:27

Dostala se mi do ruky čelovka SingFire SF-536. Docela zajímavý kousek za rozumnou cenu.

Začněme parametry:

  • Baterie: 4xAA
  • Udávaný dosvit 300m
  • Hmotnost: 212g
  • LED: 1ks Cree XM-L T6
  • Voděodolná, výklopná
Co jsem hledal tak je to v podstatě stejný kousek co SingFire SF-535 jen je na tužkové baterie, což někdo ocení, sice ta 535 je na Lion, ale přeci jen se někdy může stát, že prostě musíte akutně koupit náhradní baterie protože není kde dobít a pak se prostě tužkovky hodějí, jelikož je mají v každé trafice :)
 
O tom co vydrží LED psát asi moc nemusím, proti historickým žárovkám je to prostě pokrok, když se člověk podívá na tuhle malou LEDku dovnitř tak si říká sakra, jak tohle může tak svítit :)
 
Pocitově je dobře upevnitelná a hlavně díky prostřednímu pásu na hlavě si ji člověk po chvilce dotahování a povolování dobře na hlavě usadí, aby nelítala jak vajíčka na prezidenty...
 
Kryt na baterie v zadní části je kryt gumovým obalem, zdá se být bytelný, takže by neměl být problém s delším používáním a opotřebením, kabel od něj k vlastní čelovce vpředu vede podél levého popruhu a je na obou koncích dobře přichycen, takže nějaké odpojení by se stát v ten nejlepší okamžik nemělo :)
 
Přední konstrukce je z hodně tvrdého plastu, kovu a čočka z nějakého umělého skla = to nedokáži přesně identifikovat. Polohování i ZOOM jde jednoduše a bytelně, nezdá se že by se mohla po nějaké době uvolnit jako nějaké jiné kousky, i když funkci ZOOMu jsem u čelovky snad v životě nevyužil, nechápu co to je za marketingový tah, asi odkoukali od fotografů.
 
Vlastní svícení má 3 možnosti, půl výkon, plný výkon a blikání. Plný výkon je prostě paráda, jak kamarád říká prostě autobus na hřebenech Krkonoš :)
 
Uvítal bych asi víc typů svícení, resp. plynulou regulaci výkonu, ale jelikož trochu rozumím elektrice, tak chápu že to už zase vyžaduje více součástek, tzn. větší hmotnost a potencionálně více problémů..., ale prostě by se to někdy šiklo...
 
Celkové hodnocení: super čelovka za dobré peníze (aktuálně za 630,- na https://www.celovky.eu/produkt/celovka-singfire-sf-535) snad jen ta možnost plynulé regulace výkonu